на живо

600! И това не е краят! (ВИДЕО)

Лионел Меси отново твори история на терена

Много ли са 600 гола? Със сигурност не са малко, а още по-сигурното е, че такова число може да стои само срещу името на някой знаменит футболист. Лионел Меси няма нужда да бъде представян в тази светлина. Целият свят знае, че той не е обикновен!

Звездата на "Барселона" закръгли сметката си по най-добрия възможен начин - в първия мач от полуфиналите в Шампионската лига срещу "Ливърпул" при победата с 3:0. Преди срещата на аржентинеца му липсваха само 2 попадения, а именно юбилейният му гол - от 29 метра, по изкусен начин, с финес и спиращ дъха, го постави на нов връх в знаменитата му кариера.

Да започнем отначало.

Лионел Меси прави своя дебют за "Барселона" на 16 октомври 2004 г. срещу "Еспаньол". На 1 май 2005 г. той бележи за първи път с екипа на каталунците - срещу "Албасете". 

И така до мача срещу "Ливърпул" на "Камп Ноу". А по всичко личи, че аржентинецът не мисли да спира до тук!

Меси постигна тези 600 попадения в 683 мача за "Барселона". Към тях може да прибавим и всичките 240 асистенции, които е направил.

Снимка: Reuters

Това означава, че той бележи по 0,88 гола на мач.

Всъщност точните минути, които аржентинецът е прекарал на терена са 55 144. Или иначе казано, по един гол на всеки 91 минути.

Снимка: bTV Media Group

Ако разделим попаденията по турнири, то Меси има 417 попадения в испанското първенство, 112 в Шампионската лига, 50 в турнира за Купата на краля и още 21 в други мачове на "Барселона".

Снимка: bTV Media Group

За този период той помогна на своя тим да спечели 4 пъти Шампионската лига, 10 пъти титлата в Испания и 6 пъти Купата на краля.

Естествено, постиженията му не останаха незабелязани и той има у дома 5 трофея "Златни топка". 3 пъти е бил избиран за Играч на годината на УЕФА и 8 пъти за най-добър в Испания.

Снимка: Reuters

Магията "Меси" завладява и впечатлява! А ние може да се смятаме за късметлии, че живеем във време, в което този гений твори пред очите ни!