на живо

609 млн. евро печалба за португалската икономика от Евро 2016

Новите шампиони на континента с 25,5 млн. евро отборна премия

Getty Images

Португалската икономика е на печалба от 609 млн. евро от участието на националния отбор на Евро 2016. Това сочи проучване на института по маркетинг и мениджмънт в Лисабон.

Според изследването, приходите са резултат от бума в продажбата на телевизори и скъпа техника, на силно завишения оборот в ресторантите, баровете и кафенетата в иберийската страна, както и на продажбата на хиляди самолетни билети в посока Франция на фенове, решили да подкрепят на живо любимците си.

Снимка: Getty Images
Генералният спонсор на „мореплавателите” – шведска софтуерна компания се похвали, че е на плюс от европейското със 117 млн. евро.

Отборната премия на новия европейски шампион по футбол се равнява на 25,5 млн. евро. Всеки от героите на селекционера Фернандо Сантош ще прибере по 250 000 евро бонус, а капитанът Кристиано Роналдо вече обяви, че ще дари своя за благотворителност.

Снимка: Getty Images
През май, когато спечели Шампионската лига с Реал Мадрид най-скъпият футболист в света отдели премията си от турнира в размер на 550 000 евро за каузата на УНИЦЕФ.