на живо

7:0 за "Манчестър Сити"! Исторически срам за "Шалке" и германския футбол (ВИДЕО)

Тимът на Хосеп Гуардиола не показа милост

Getty Images

Английският първенец "Манчестър Сити" унижи германския "Шалке", разгромявайки го със 7:0 в реванша между двата тима от осминафиналите на Шампионската лига. Тимът на Пеп Гуардиола продължава напред с общ резултат 10:2, след като спечели и първия двубой, макар и "само" с 3:2.

Поражението е историческо - най-тежкото за германски отбор в турнира. Успехът с 10:2 пък е най-изразителната победа за британски тим в елиминационната фаза. Така Висшата лига на Англия ще има поне три отбора в четвъртфиналите за пръв път от 2011 г.

На "Етихад" "Манчестър Сити" реши спора още преди почивката, до която водеше с 3:0, като на два пъти, в 35' и 38', се разписа Серхио Агуеро, а едно попадение в 42' добави германският национал Лерой Сане, който е бивш играч на "Шалке".

"Гражданите" продължиха безмилостната си акция и през втората част. Десет минути след началото ѝ Рахим Стърлинг покачи на 4:0, а в 71' вратарят Ралф Фарман извади топката от мрежата си за пети път, като автор на попадението стана Бернардо Силва.

"Сити" не намали оборотите и в последния четвърт час, в който оформи разгрома с голове на две резерви - Фил Фоудън и Габриел Жезус.