на живо

7 години по-късно - "Локо" Пловдив на финал за купата

"Смърфовете" очакват победителя от ЦСКА - "Ботев" Пловдив

Lap.bg

"Локомотив" Пловдив е първият финалист в турнира за Купата на България по футбол. Играчите на Бруно Акрапович завършиха 0:0 със "Септември" в София, но след успеха с 4:0 в първата среща в Пловдив продължават напред към битката за трофея.

Това е първи финал за "смърфовете" в турнира за купата от седем години насам, когато "черно-белите" загубиха с 1:2 от "Лудогорец".

Снимка: Lap.bg

Срещата започна по-добре за домакините от "Септември", които имаха страхотна възможност да открият резултата в 12-ата минута. Илия Димитров бе оставен непокрит е наказателното поле, но не успя да уцели топката и тя мина под крака му.

Пет минути след това гостите от Пловдив имаха претенции за дузпа, но главният съдия Валентин Железов подмина падането на Един Бахтич в наказателното поле на "Септември".

В началото на втората част Валентин Галев трябваше да показва рефлекси на вратата на домакините след удар на Абделхаким Буна с глава, който бе избит встрани от стража.

Снимка: Lap.bg

Анте Аралица също пробва да отбележи в 67-ата минута, но изстрелът му мина над вратата.

Влезлият като резерва Борис Галчев можеше да вкара за домакините в 83-тата минута, но ударът му от фаул бе отразен от стража на "Локомотив" Мартин Луков.

В добавеното време на срещата Абделхаким Буна имаше чудесна възможност да донесе победата на гостите, но пропусна сам срещу вратаря.

В спор за трофея на 15 май на националния стадион "Васил Левски" "смърфовете" ще срещнат победителя от двойката ЦСКА - "Ботев" Пловдив. Реваншът между "армейците" и "канарчетата" е утре от 19 ч., а "жълто-черните" спечелиха първата среща с 3:2.