на живо

7 на терена и прекратен мач след бойкот на футболистите на "Нефтохимик"

Срещата с "Лудогорец 2" беше прекратена 10 минути след началото заради контузия

neftochimic.com

Със само 7 футболисти втородивизионният "Нефтохимик" гостува на "Лудогорец 2" в мач от 16-ия кръг на първенството. Срещата така и не се доигра, след като един от футболистите на сребърните медалисти на България от сезон 1996/1997 се контузи. 

Съдията сложи край на мача в 10-ата минута при резултат 2:0 за домакините от Разград. 

Причината за прецедента е в бойкота на футболистите на "Нефтохимик". Преди дни голяма част от тях заявиха, че ръководството им дължи пари и те няма да играят, докато не ги получат. 

"На футболистите се дължи по една заплата, една премия, както и още по половин заплата на определени футболисти и треньори. Условията за тренировъчен процес също не прилягат на славен клуб като "Нефтохимик", заявиха те.

В тима се принудиха да ползват 7 играчи от школата, които са навършили пълнолетие. По-малките нямат право да участват в спортни събития заради мерките за борба с коронавируса, които спряха и тренировъчния процес.

Според ръководството, титулярите са били уведомени, че заплатите им ще бъдат изплатени след мача с "Лудогорец 2".

"Недоумявам това поведение. Става въпрос за професионални футболисти. В крайна сметка тяхната работа е да играят футбол. Този бойкот е крайно неприемлив. Времената са трудни, правим всичко възможно да обезпечим клуба, но е необходимо време, докато новите структурни и функционални промени сработят. Нужен е повече разум, търпение и толерантност. Ние като ръководството го проявяваме, очаквам същото и от играчите. Виждате, че клубове направо приключват дейност, като цяло има големи проблеми в целия български футбол. Да носиш екипа на "Нефтохимик", освен всичко друго, е и призвание. Добре е футболистите да разберат и това", коментира Анелия Златкова, която стана собственик на мажоритарния пакет акции на клуба преди месец.

При създалата се ситуация, на "Нефтохимик" ще бъде присъдена служебна загуба с 0:3. Прибавяйки двата гола на "Лудогорец 2", тя ще набъбне до 0:5.