на живо

7000 подаръка за деца в нужда от "Манчестър Юнайтед"

Дядо Коледа на "червените дяволи" ще пътува по цял свят, за да зарадва най-малките

Футболистите и ръководството на "Манчестър Юнайтед" са приготвили не един, не два, а цели 7000 подаръка за децата!

Капитанът на тима Хари Магуайър и част от футболистите лично се заеха с опаковане на изненадите, които са предназначени за малчугани от бедни семейства и такива, живеещи в риск. 

Всеки един подарък съдържа малък компютър, книга, настолна игра, моливи и шапка. От "Юнайтед" се надяват, че по този начин ще могат да повдигнат духа на най-малките точно преди Коледа.

А пакетите с подаръци ще летят до 13 държави. "От Мексико до Зимбабве, от Австралия до Италия", както пишат "червените дяволи" в сайта си.

Те ще бъдат разпределени от фен клубовете на тима в различните земи. От там пък ще ги занесат в социални кухни, детски болници и домове.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Harry Maguire (@harrymaguire93)

"Децата също усещат икономическата и социалната криза, предизвикана от коронавируса. Особено в тези празнични дни, които трябва да бъдат изпълнени с щастие", обясни действията на тима Джон Шийлс, който отговаря за благотворителните кампании.

Футболистът на "Манчестър Юнайтед" Маркъс Рашфорд се превърна в един от символите на благотворителността по време на пандемията. Той се бори за запазване на социалната услуга, която предоставя обяд на най-бедните семейства и успя да събере достатъчно средства, за да може тя да продължи в нетипичните условия.

Неслучайно Дядо Коледа носи червено и бяло, нали?