на живо

97-ият в света изхвърли Вавринка от "Аустрелиън Оупън"

Тенис Сандгрен продължава без загубен сет от началото на турнира

Шампионът от 2014 година Стан Вавринка отпадна във втория кръг на Откритото първенство на Австралия. Швейцарецът отстъпи с 2:6, 1:6, 4:6 пред 97-ия в света Тенис Сандгрен (САЩ).

26-годишният американец спечели мача след 1 час и 28 минути. Той реализира 11 аса и допусна само 1 двойна грешка.

Срещата започна равностойно, но в шестия гейм Вавринка бе пробит. Сандгрен взе своето подаване, а след това съумя да направи нов брейк, печелейки сета с 6:2.

Във втората част Стан загуби концентрация и даде четири последователни гейма на своя опонент. Американецът се възползва от шансовете си и записа на сметката си и втория гейм след 6:1. 

Вавринка се изнерви и опита да се противопостави на Сандгрен, но усилията му не дадоха резултат. Така след 6:2 97-ият в света се класира за третия кръг на "Аустрелиън Оупън". 

От началото на Откритото първенство на Австралия Тенис Сандгрен няма загубен сет. С успехите над Жереми Шарди и Стан Вавринка той записа първите си победи в турнир от Големия шлем. 

В следващия кръг Сандгрен ще се изправи срещу 94-ия в света Максимилиан Мартерер.

22-годишният германец се наложи над Фернандо Вердаско в драматичен, петсетов мач - 6:4, 4:6, 7:6(5), 3:6, 6:3, продължил 3 часа и 30 минути.