на живо

9 години без трофей в "Левски" (ВИДЕО)

Тегне ли проклятие над "сините"?

Завоюваната вчера Купа на България е втора за "Славия" в 23-годишното управление на Венцеслав Стефанов. Тегне ли проклятие обаче над загубилия финала "Левски", който от 9 години не е печелил трофей?

Суеверия във футбола не липсват, а някои фанатизирани "сини" фенове винят за лошия късмет бившия футболист и треньор на "Герена" - Емил Велев.

Годината е 2009-та. "Левски" става шампион начело с Емил Велев. Изненадващо треньорът е уволнен. До ден-днешен тази титла остава последният трофей във витрината на "Герена". Бившият футболист на "сините" е огорчен. И в интервю пред bTV заявява, че ако някой ден в "Левски" искат отново да са на върха, да му се обадят.

Дали случайно, или не, "Левски" няма спечелен трофей от 9 години. През това време губи три финала. В света на футбола, за най-дълготрайна се счита прокобата, тегнеща над "Бенфика". За нея португалците винят бившия си треньор Бела Гутман. Унгарецът извежда "орлите" до две евротитли в началото на 60-те години, след което иска увеличение на заплатата. Такова не му е дадено и той подава оставка с думите: "Бенфика" няма да спечели купа в Европа през следващите 100 години!". Проклятието действа вече 56 години.

Тагове:

@