на живо

9 месеца без книжка и тлъста глоба за капитана на "Астън Вила"

Грийлиш направи сериозен гаф през март

Reuters

Капитанът на "Астън Вила" Джак Грийлиш няма право да шофира в следващите девет месеца. Книжката му бе отнета, след като претърпя инцидент със своя автомобил по време на извънредното положение във Великобритания през март.

Грийлиш бе осъден във Върховния съд в Бирмингам, тъй като преди това се призна за виновен по две обвинения.

Снимка: Reuters

Автомобилът на 25-годишния английски национал удари две паркирани коли в Западен Мидландс. Освен отнетата книжка, английският полузащитник бе глобен и с 82 499 паунда.

Съдията имал информация от свидетел, който твърди, че футболистът лъхал на алкохол и говорел неясно веднага след катастрофата на 29 март.

Грийлиш участва в инцидента по-малко от 24 часа, след като публикува видео в "Туитър", с което призова хората да останат по домовете си, за да спасят човешки животи.

Снимка: Reuters

Той се призна за виновен и в друго нарушение за шофиране по непредпазливост, след като прокурорите разкриха, че немаркирана полицейска кола го засякла да кара с над 90 мили в час по магистрала М42 на 18 октомври. Грийлиш ще плати и обезщетения на стойност 220 паунда, както и доплащане за щети на стойност 181 паунда, с което общата сума достигна до точно 82 900 паунда, която трябва да бъде платена в рамките на седем дни.

Преди обвиненията, Грийлиш вече бе с отнети шест точки в шофьорската си книжка за каране с превишена скорост през 2018 година. Той трябва да си извади нов документ за правоспособност след изтичането на забраната.