на живо

92 години рамо до рамо с футболната страст (ВИДЕО)

Мария Анхелика Рамос е най-възрастната треньорка в света и никога не е взимала пари за тази дейност

Запознайте се с Мария Анхелика Рамос! Тя е на завидната възраст от 92 години. В нейни случай обаче 92 е просто число. Число, което не спира атрактивната баба да прави това, което най-много обича – да прекарва времето си с футболната топка.

Мария е най-възрастният треньор в този спорт не само в Латинска Америка, а и в целия свят. За 50 години през школата ѝ са преминали над 1000 талантливи деца.

Детската школа "Мими" се оказва ковачницата за футболни таланти в Перу. Там командва устремилата се смело към своя 100-годишен юбилей Мария Анхелика Рамос - корава баба, известна с пиперливия си език и желязна дисциплина.

"Сама съм. Нямам семейство, нямам мъж, нито деца. Тези юнаци тук са моят дом. Пазаруват ми, когато съм болна. Утеха са ми в самотата.", споделя жената, която е прекарала повече от половин век от живота си по футболните стадиони.

Старата госпожа, както е известна в родината си, не връща никого. Гордее се, че в отборите ѝ играят глухонеми деца, както и такива в неравностойно положение. Въпреки, че понякога може да бъде доста строга и дори понякога груба, всички я обожават.

"На тренировки ни говори неща и ни нарича с имена, които ми е неудобно да споделя, но всъщност е много добра жена. Закриля ни и ни обича безкрайно.", споделя талантливият футболист Луис Игнасио Марин.

Мария не се страхува от възрастта си. Дала е обет пред себе си, че няма да спре докато сърцето ѝ продължава да бие.

"Убедена съм, че ще умра на някой мач, като се ядосам, но това е положението, животът ми е в Божиите ръце. Докато дишам, ще съм край децата."

Старата госпожа е доброволец от дълги години. Никога не е взимала заплата за треньорската си дейност. Откакто се помни се прехранва с работа в общината.  Тя  е заслужила привързаността на младите, които виждат Рамос като тяхна „втора майка”.