на живо

Абел Анисе и звезди на Висшата лига кръстосват шпаги в Купата на африканските нации

Нови три вълнуващи мача в ефира на RING днес

Днешната програма в турнира за Купата на африканските нации започва с битката на дебютантите Мадагаскар и Бурунди. Срещата, в която участие ще вземе халфът на "Лудогорец" Абел Анисе започва в 17:30 ч. и ще бъде излъчена на живо по RING.

Нигерия вече се класира за осминафиналите, а двата тима определено има за какво да играят, защото по регламент четири от шестте отбора, класирали се на трето място в групите, ще продължат в следващата фаза.

Снимка: Reuters

Мадагаскар стигна до героично равенство 2:2 срещу Гвинея в първия мач благодарение на гол именно на Анисе, докато Бурунди допусна минимална загуба от "Суперорлите".

Мадагаскар и Бурунди никога не са се срещали на футболния терен и затова мачът им тази вечер се очаква с огромен интерес.

Снимка: Reuters

Футболът е колективен спорт, който е силно зависим от индивидуалните качества на играчите. Именно затова завръщането на Садио Мане сред стартовите 11 на Сенегал ще покаже дали "Лъвовете от Теранга" са готови за нещо повече в Купата на африканските нации. Нападателят на "Ливърпул" пропусна победата над Танзания с 2:0 заради наказание.

В другата половина на терена обаче ще оперира Рияд Марез - най-опасното оръжие на Алжир. Футболистът на английския шампион "Манчестър Сити" имаше основна заслуга за победата с 2:0 над Кения, отбелязвайки второто попадение за успеха. "Пустинните лисици" на всяка цена искат да се представят силно в Египет, за да се реваншират на своите сънародници за пропуснатото световно първенство през 2018 г.

"Лъвовете от Теранга" и Алжир са в една група в турнира за трети пореден път. Мачът започва в 20 ч. пряко по RING.

Снимка: Reuters

Кения и Танзания ще сложат край на мачовете в днешния ден. Срещата е от 23 ч., отново по RING.

Футболистът на "Тотнъм" Виктор Уаняма и Кения се нуждаят от задължителна победа над Танзания, за да запазят живи шансовете си за осминафиналите.

Въпреки големите очаквания Кения не изглеждаше никак добре в първия си мач на турнира срещу Алжир, докато за никого не бе изненада, че скромният тим на Танзания загуби от фаворита в групата Сенегал.