на живо

Футболистка от САЩ призна, че е наркозависима

"Арестът беше най-доброто, което можеше да ми се случи", призна бившата футболистка в емоционално обръщение

Getty Images

Най-добрата реализаторка за националния отбор на САЩ по футбол - Аби Уомбач, призна, че страда от зависимост към наркотици и алкохол.

Двукратната олимпийска шампионка разкри своя проблем в същия ден, в който излезе и нейната автобиография.

През април 36-годишната световна шампионка, която е считана за една от най-добрите футболистки със своите 184 гола, беше арестувана заради шофиране след употреба на алкохол. Снимката от задържането ѝ обиколи социалните мрежи бързо.

Снимка: Getty Images

"Бях във фаза на отричане. Не исках да призная истината. Нощта на ареста ми беше едно от най-хубавите неща, които можеха да ми се случат. Ако не бях изпитала този публичен срам и унижение, може би нямаше да се събудя. Затварях си очите с години. Отказвах помощ от семейството и приятелите ми, но онази нощ ме разтърси. Не само, че до тогава криех тайната си от света, а отричах и пред хората, които обичам, а те просто искаха да ме предпазят от самата мен. Това състояние не е в резултат от оттеглянето ми от футбола. То ме преследва с години", каза Уомбач, цитирана от "Би Би Си"

Снимка: Getty Images

Бившата националка на САЩ благодари на своята съпруга - Сара Хъфман, която ѝ е дала сили да се бори със своите зависимости.

Според документите от задържането на Уомбач, тя е започнала да пуши марихуана на 24-годишна възраст, а за първи път е опитала кокаин на 25.