на живо

Адалберт Зафиров: Тренираме за мача за Суперкупата

"Ако ме е страх, нямаше да съм тук", категоричен беше наставникът на ЦСКА

Адалберт Зафиров: Тренираме за мача за Суперкупата

Адалберт Зафиров изведе на първа тренировка младите футболисти на ПФК ЦСКА. След множество перипети и сблъсъци с фен-фракци, симпатизиращи на плановете на Гриша Ганчев, 23-ма играчи от школата на клуба, родени през 1998-1999 г., направиха първо занимание за новия сезон.

Наставникът заяви, че поведението на феновете извън стадиона е недопустимо.

"Неприятно съм изненадан, защото това са деца на ПФК ЦСКА, които дойдоха да тренират. Децата, които са на стадиона от малки... откакто са проходили", поясни той.

"Към отбора очакваме да се присъединят и други деца на ЦСКА, които са били картотекирани през миналата състезателна година в ПФК ЦСКА София. Ще има само един отбор ЦСКА. Това е ПФК ЦСКА, който се опитваме да възродим. Другият отбор е Етрополе, закупил е Литекс и е прекръстен на ЦСКА-София", каза треньорът.

"Донякъде е истина, че има интерес от играчи, които са сега в Австрия, да дойдат. И да, и не, защото нямаме потвърждения. Наши деца, които са израсли в ЦСКА и не им се дава възможност да се развиват другаде, са добре дошли при нас. Ние няма да върнем никое дете, което е било картотекирано в ПФК ЦСКА миналата година, защото нямаме право да картотекираме до зимата.", добави той.

"Очаквам феновете да се опомнят какво правят и какво се случва с ЦСКА. Определени хора се опитват да откраднат името. Увеличиха се бившите ми приятели в последната седмица. Но ако ме беше страх, нямаше да съм тук.", беше категоричен Зафиров.