на живо

Адел обърка плановете на австралийската федерация по ръгби

Финалът на женското първенство трябва да бъде преместен заради феновете на певицата

Певицата Адел е причината финалът на женското първенство по ръгби на Австралия да бъде преместен, съобщават медии в страната. 

Заради двата последователни концерта на носителката на 15 награди "Грами" на стадиона в Бризбейн, настилката е доста увредена и върху нея не може да бъде проведен мач. Така решителната среща между "Бризбейн Лайънс" и "Аделайд" ще бъде изиграна в Гоулд Коуст. 

"Въпросът е защо тревата на терена не беше покрита, след като се знае, че на нея трябва да се проведе мач в близките дни? Защо позволиха това да се случи?", недоволства шефът на "Бризбейн" - Грег Суон.

На стадиона в Бризбейн трябва да се проведе и традиционния мач по крикет между тимовете на Австралия и Англия през ноември 2017 г. Ситуацията обаче притеснява президентът на федерацията по крикет на страната - Джеймс Сътърланд.

"Ще е много жалко, ако и ние трябва да се справяме с подобна ситуация. Говорихме с управата на стадиона и получихме уверение, че за срещата тревното покритие ще бъде на познатото високо ниво", каза той.

Мачът по крикет между Австралия и Англия се организира от 1882 г. насам и е едно от събитията, които предизвикват огромен интерес сред спортната общественост.