на живо

Адриан Андреев прескочи първия кръг в Анталия

Българският тенисист с трета поредна победа на ниво АТР

Lap.bg

Преди седмица 18-годишният тенисист Адриан Андреев нямаше победа в турнирите на най-високото професионално ниво АТР. Днес (8 януари) той записа третия си пореден успех и се класира за втория кръг на надпреварата в Анталия.

Андреев, който премина през квалификациите, за да си осигури участие в основната схема, се справи с представителя на домакините Марсел Илхан с 6:4, 6:3 за 1 час и 17 минути.

Снимка: ITF

Българинът показа изключително самочувствие и увереност на корта и без особен проблем успя да отстрани по-опитния си съперник.

В момента роденият в София тенисист е номер 564 в световната ранглиста, но трите поредни победи ще му осигурят скок с поне 120 места.

Във втори кръг Андреев ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между тунизиеца Малек Джазири и първата ракета на Австралия Алекс де Минор.

Снимка: Lap.bg

Де Минор е фаворит в мача. Той е номер 23 в световната ранглиста. През 2020 г. спечели титлата на двойки от силния турнир в Синсинати (който по изключение се проведе в Ню Йорк). 

Другият български представител в основната схема в Анталия - Димитър Кузманов, се изправя срещу 55-ия в света Ласло Джаре от Сърбия след 12:00 ч. днес.