на живо

Адвокатът на ЦСКА за забраната за трансфери: Очакваме да си платим на този Бенжелюн

Станислав Трендафилов заяви, че не очаква претенции от други бивши играчи

Адвокатът на футболния ЦСКА Станислав Трендафилов заяви, че ръководството на тима ще плати исканата сума от бившия играч Юнес Бенжелюн. Тя е в размер на около 1 млн. лева, а заради съдебни дела "червените" получиха забрана за картотекиране за следващите 2 сезона. 

"Очакваме отново неимоверни усилия от ръководството, за да си платим на този... Не искам да го квалифицирам какъв човек е. Той една минута не е играл. Вървим напред", зави той пред bTV.

Снимка: Lap.bg

Бенжелюн беше футболист на ЦСКА за няколко месеца през 2013 г., след като премина на стадион "Българската армия" от "Локомотив" Пловдив.

Тъй като Спортният арбитражен съд в Лозана приема настоящият тим в Първа лига за приемник на фалиралото преди години дружество, французинът заведе дело за неизплатени обезщетения и успя да спечели в Швейцарския върховен съд. 

Снимка: БГНЕС

Според адвокат Трендафилов, няма да има други подобни случаи в следващите месеци.

"Има давностни срокове, които в момента вече са изтекли. Дори да се появяват подобни претенции... Предвид този човек, не мога да повярвам, че това се случва в цивилизования свят на футбола", категоричен е той.

Забраната за картотекиране важи за два последователни трансферни прозореца. Тя може да бъде отменена, ако исканите пари се изплатят или двете страни се споразумеят.