на живо

Адвокатът на ЦСКА за забраната за трансфери: Очакваме да си платим на този Бенжелюн

Станислав Трендафилов заяви, че не очаква претенции от други бивши играчи

Адвокатът на ЦСКА за забраната за трансфери: Очакваме да си платим на този Бенжелюн

Адвокатът на футболния ЦСКА Станислав Трендафилов заяви, че ръководството на тима ще плати исканата сума от бившия играч Юнес Бенжелюн. Тя е в размер на около 1 млн. лева, а заради съдебни дела "червените" получиха забрана за картотекиране за следващите 2 сезона. 

"Очакваме отново неимоверни усилия от ръководството, за да си платим на този... Не искам да го квалифицирам какъв човек е. Той една минута не е играл. Вървим напред", зави той пред bTV.

Снимка: Lap.bg

Бенжелюн беше футболист на ЦСКА за няколко месеца през 2013 г., след като премина на стадион "Българската армия" от "Локомотив" Пловдив.

Тъй като Спортният арбитражен съд в Лозана приема настоящият тим в Първа лига за приемник на фалиралото преди години дружество, французинът заведе дело за неизплатени обезщетения и успя да спечели в Швейцарския върховен съд. 

Снимка: БГНЕС

Според адвокат Трендафилов, няма да има други подобни случаи в следващите месеци.

"Има давностни срокове, които в момента вече са изтекли. Дори да се появяват подобни претенции... Предвид този човек, не мога да повярвам, че това се случва в цивилизования свят на футбола", категоричен е той.

Забраната за картотекиране важи за два последователни трансферни прозореца. Тя може да бъде отменена, ако исканите пари се изплатят или двете страни се споразумеят.