на живо

Адвокатът на Роналдо: Документите от Майорга са фалшиви

Хакери откраднали данните на футболиста и изфабрикували споразумението

facebook.com/Juventus

Адвокатът на Кристиано Роналдо твърдят, че всички документи, свързани с предполагаемото изнасилване от страна на футболиста през 2009 г. са фалшиви. 

Германското издание "Шпигел", което следи казуса и първо разкри самоличността на американката Катрин Майорга, която обвинява футболиста в изнасилване, публикува и споразумение между двете страни. В него жената се съгласява да не предявява никакви претенции към футболиста заради действията му в хотелската стая. Като компенсация тя получава 375 хил. долара.

Пред Би Би Си адвокат Питър Кристиансен заяви, че подобно споразумение съществува, но причините за неговото сключване са фалшифицирани от група хакери.

"Кристиано Роналдо не отрича да се е съгласявал на споразумение, но причините, които са довели до това, са най-малкото изкривени. Споразумението по никакъв начин не е признание за вина. Това, което се случи, е просто, че Кристиано Роналдо последва съветите на неговите съветници, за да сложи край на недопустимите обвинения по негов адрес и да избегне опити като този, на който сме свидетели, целящ да унищожи репутация, изградена върху много работа, спортни качества и правилно отношение", заяви адвокатът.

Той добави, че не изключва върху появилите се документи да са повлияли и хакери, които през 2015 г. са атакували няколко правни фирми и са откраднали данни и документи, за да могат да ги продадат на различни издания.