на живо

Ъгловият удар, който върна "Барселона" в училище (ВИДЕО)

Трент Алекзандър-Арнолд смая света

Ъгловият удар, който върна "Барселона" в училище (ВИДЕО)

"Ливърпул" сътвори един от най-големите обрати в историята на Шампионската лига. Късно снощи мърсисайдци елиминираха "Барселона" на полуфиналите в турнира, след като заличиха пасив от 0:3 от първия мач на "Камп Ноу".

За втора поредна година каталунците изхвърчаха от надпреварата с гръм и трясък. Миналия сезон "блаугранас" отпаднаха на четвъртфиналите от "Рома", прахосвайки преднина от три гола.

Без контузените Мохамед Салах и Роберто Фирмино в герои за "Ливърпул" се превърнаха Дивок Ориги и Жоржиньо Вайналдум. Те вкараха по два гола за успеха с 4:0, но при победното попадение на Ориги станахме свидетели на една необяснима за професионален тим ситуация. Ситуация, която направи за смях звездите на "Барселона".

В 79-ата минута домакините спечелиха ъглов удар. Докато играчите се подреждаха в наказателното поле Трент Алекзандър–Арнолд изпълни много хитро към оставения сам пред вратата белгиец, който вкара за 4:0.

Веднага след ситуацията камерите уловиха разочарованието по лицата на нападателите на "Барселона" Лионел Меси и Луис Суарес.

"Действах инстинктивно. Това бе един от онези моменти, когато виждаш възможност и се възползваш от нея. Дивок бе готов и отбеляза. Може би топката му дойде малко бърза, но той е страхотен футболист и успя да я отиграе. Той отбеляза два гола тази вечер и това ще се помни дълго", заяви Алекзандър-Арнолд след края на мача.

Десният бек на "Ливърпул" вече има 14 асистенции във всички турнири през този сезон - повече от всеки друг играч на "червените".

На пресконференцията след мача Юрген Клоп разкри, че идеята за изпълнението на ъгловия удар е на самия Арнолд, който е юношата на клуба. Той е истински скаузър - роден е в Уест Дерби - предградие в източната част на Ливърпул.

Луис Суарес се изказа остро за поведението на отбора при въпросното положение. "При техния четвърти гол бяхме като ученици", заяви уругваецът.

Друг интересен факт от впечатляващия успех на "Ливърпул" напомни за "Чудото от Истанбул". Вайналдум отбеляза за 2:0 и 3:0 в 54-ата и 56-ата минути. През 2005 г. епичният обрат на мърсисайдци срещу "Милан" започва в 54-ата минута с гол за 1:3 на капитана Стивън Джерард. В 56-ата Шмицер намалява за 2:3... останалото е история.