на живо

"Аякс" претопи трофея си, защото... "В Амстердам всичко е възможно" (ВИДЕО)

Всеки от феновете с абонаментни карти ще получи част от красивата награда за първо място в първенството

Ajax

Трофеят е символ на постигнатите цели в спорта. Първото място винаги носи не само удовлетворение, но и награда - медал, купа или красива "салатиера". 

В "Аякс" обаче мислят по различен начин. Преди дни тимът спечели своя 35-ти трофей от първенството на Нидерландия, след като 2 кръга преди края е недостижим начело на класирането. Вместо да го поставят в музея, от ръководството на тима решиха да го... претопят. 

"В Амстердам всичко е възможно" се казва кампанията, за която от клуба пуснаха специален видеоклип. В тима не са решили да се разделят с трофея само защото нямат място в музея си, например. Това е реверанс към феновете. 

Снимка: Ajax

Всеки един от притежателите на абонаментни карти за сезон 2020/2021 ще получи по малка шампионска звезда. 

Според сайта на "Аякс", подарък ще има за 42 000 души. Те ще получат по "част от "Аякс" в близките дни. Жестът е своеобразен реверанс към публиката, която не успя да присъства на 30 от 34-те мача на тима в първенството заради строгите мерки за ограничение на разпространението на коронавирус в страната.

Снимка: Ajax

"Да играеш на празен стадион няма нищо общо с обичайната атмосфера на "Йохан Кройф Арена". Много ни липсваха нашите почитатели в Амстердам по време на всички срещи. За това им посвещаваме титлата. Нямаме търпение отново да се върнем към нормалните условия и да играем пред пълни трибуни", заяви капитанът Душан Тадич.

От местната федерация приветстваха нестандартния ход на "Аякс" и решиха да им подарят още един трофей, който ще може да бъде изложен в музея на отбора.