на живо

"Аякс" зарадва феновете си срещу "Динамо". Холандците на крачка от Шампионската лига

Душан Тадич и Хаким Зиех блестяха при победата 3-1 над "Динамо" Киев

"Аякс" зарадва феновете си срещу "Динамо". Холандците на крачка от Шампионската лига

"Аякс" победи с 3-1 "Динамо" Киев в първи плейофен сблъсък за влизане в групите на Шампионската лига. След 4 години отсъствие от основната схема на турнира, отборът от Амстердам изигра солиден мач пред своите фенове и дори имаше шанс да спечели с още по-сериозен резултат.

Домакините поведоха още във втората минута на мача на "Йохан Кройф Арена", когато Хаким Зиех вкара топката в наказателното поле, а там Душан Тадич намери Дони Ван де Беек, който вкара. Очакванията за още голове в украинската врата се оказаха прибързани.

"Динамо" се окопити и успя да изравни в 16-а минута с гол на поляка Томаш Кедзиора, който вкара след изпъленние на ъглов удар.

Последва активизиране на холандците и нов гол в 35-а минута. Хаким Зиех показа голяма настойчивост и след като си спечели топката, нанесе удар, който получи рикошет в защитник и влезе.

"Аякс" усети, че това е неговия момент и удари още веднъж до края на полувремето. Талиафико подаде към Душан Тадич, който отбеляза за 3-1. При гола останаха леки съмнения за засада, но страничният рефер остави флага ниско долу.

През втората част Клaас-Ян Хунтелаар и Хаким Зиех удариха греди за домакините, с което можеха да направят резултата още по-убедителен в полза на "Аякс".

Реваншът в Украйна е следващия вторник.