на живо

"Академик" Пловдив загря за Балканската лига с полуфинал в НБЛ

Във вторник (27 април) "Академик" се изправя срещу "Берое" от 17:30 ч., а срещата може да гледате на живо по RING, Voyo.bg и на сайта btvnovinite.bg

Lap.bg

Отборът на "Академик" Пловдив загря за Деласпорт Балканска лига с класиране за полуфиналите в Националната баскетболна лига (НБЛ).

Пловдивчани победиха за втори път "Черноморец", този път у дома с 91:77, и сложиха край на сезона за бургазлии.

Още в първата четвърт домакините успяха да се откъснат в резултата и да натрупат двуцифрен аванс. Първата четвърт завърши при резултат 31:13. До почивката гостите успяха да се върнат след добра серия и да намалят изоставането си само на 3 точки. През второто полувреме обаче пловдивчани доминираха и заслужиха място в четворката на шампионата.

Снимка: Lap.bg

С 27 точки за успеха завърши Йере Вучица, Обрад Томич вкара 18, а Николай Титков - 17. 27 точки за "Черноморец" реализира Болдуин, 17 - Марвин Смит. С 11 се отличи капитанът Константин Коев, а с 10 и 9 борби – Уендъл Луис.

Снимка: bTV

Тимът, воден от Йордан Янков, ще се изправи срещу "Берое" във вторник (27 април) от 17:30 ч. Първия полуфинал в Деласпорт Балканска лига може да гледате на живо по RING, Voyo.bg, както и онлайн на btvnovinite.bg. Веднага след него е вторият полуфинал между домакина на Файнъл Фор "Апоел" Холон и "Гилбоа Галил". Тази среща може да гледате от 20:00 ч.