на живо

Ако първенствата не завършат, УЕФА решава за евроучастниците "според резултатите"

Все още няма официални решения от Европейската футболна централа

uefa.com

"Според постигнатите спортни резултати в първенствата" - това е принципът, по който от УЕФА ще определят участниците в европейските клубни турнири за сезон 2020/2021, ако местните федерации нямат възможност да подновят настоящите кампании и да излъчат победител и участници в Шампионската лига и Лига Европа.

Информацията е на спортния журналист на вестник "Таймс" Мартин Зиглер. Той твърди, че казусът е обсъждан на видео конференцията на УЕФА, която се провежда днес (23 април).

Очаква се тя да бъде официално потвърдена.

Редица медии започнаха да "разтълкуват" значението на думите "постигнати спортни резултати". Според тях това означава, че крайното класиране ще се определи от точките, спечелени в определен брой мачове.

Английското издание "Дейли Мейл" направи прогноза, че по този начин "Арсенал" и "Тотнъм" няма да могат да си осигурят участие в силните турнири. 

Естествено, тази мярка ще влезе в сила, само ако първенствата не приключат. Още в началото на обсъжданията за завръщането на футбола по терените, от УЕФА заявиха, че всяка една местна федерация трябва да се стреми мачовете до края на кампанията да се доиграят, а не първенството да бъде прекъсвано с настоящото класиране.

bTV призовава: останете си вкъщи!