на живо

Алберт Попов се прицели в място на финалите в слалома (ВИДЕО)

Най-добрият ни скиор не е особено доволен от представянето си в Банско

Алберт Попов се прицели в място на финалите в слалома  (ВИДЕО)

Най-добрият ни скиор Алберт Попов отпадна след първия манш на гигантския слалом в Банско, част от надпреварата за Световната купа. След като вчера (27 февруари) остана на 48-а позиция, днес българинът не успя да завърши и отново пропусна втората част. 

Той стартира последен, но така и не стигна до финала заради грешка.

В интервю след края на гигантския слалом, 23-годишният алпиец заяви, че ще насочи всичките си усилия към последния слалом за сезона в средата на март. Целта му е силно представяне и влизане в точките, с което да попадне в топ 25 на дисциплината в Световната купа.

"Добре съм, малко ме е яд, но успях да рискувам повече, процентно да направя повече добри завои, отколкото лоши. 13 или 14 март се пада Кранска гора, там ще пропусна гигантския слалом, защото очевидно не съм във формата, в която искам, за да бъда конкурентоспособен на тези състезатели в момента. Искам да се фокусирам върху слалома. Пожелавам си да направя едно хубаво класиране в последния слалом, за да взема още няколко точки, които да ме избутат до 25-ото място и да отида на финалите. Така ще имам шанс за още един старт за край на сезона", каза Попов след спускането си в Банско.