на живо

Алберт Попов и любимият Шладминг (ВИДЕО)

Българинът отново в топ 6 на Световната купа

Алберт Попов и любимият Шладминг (ВИДЕО)

В югозападната част на Австрия, около река Енс, се намира град Шладминг. На 753 м надморска височина в Алпите снегът вали често, пистите са едни от най-добрите в света, а в последните години един българин успява да се справи отлично при тези условия.

Алберт Попов се класира на шесто място в нощния слалом в Шладминг. Състезанието беше част от Световната купа, а с впечатляващото си представяне 23-годишният българин изравни най-доброто си постижение в кариерата до сега.

Преди 2 години Попов влезе в топ 10 на старта от Световната купа също в Шладминг. Тогава отново беше шести.

В друг австрийски град - Кицбюел, Алберт направи първия си пробив в челната десетка на старт от Световната купа. През 2019 г. той завърши девети и загатна, че има място сред най-добрите.

Така българинът вече има 3 класирания в топ 10 и 10 сред най-добрите 20.

Преди две седмици Попов се закани, че ще зарадва почитателите на ските у нас с добри резултати през 2021 г. И успя. Освен шестото място в Шладминг, той записа 16-та и 15-та позиция във Флахау.

"Много сме щастливи всички. Във форма съм, сега ми предстои старт в Шамони, така че стискайте палци", заяви той след успеха.

Алберт получи висока оценка и от единствения засега български скиор, печелил състезание от Световната купа (Ленгрис, 1980 г.) - Петър Попангелов.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Albert Popov (@albertpopov)

"Много добре е това за България, вие знаете колко години нямахме човек, който да стартира втори манш. Да поддържа тази форма, да не прави грешки, защото никой не е застрахован - би трябвало да е винаги в десетката", заяви легендарният скиор.

След успеха Попов сподели радостта си и в социалните мрежи, като написа "Страхотен екип, страхотни емоции".

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Albert Popov (@albertpopov)

Поздравленията заваляха, а сред тях бяха тези на сноубордиста и носител на Малкия кристален глобус на Световната федерация за 2017 г. Радослав Янков и петата от Олимпийските игри в Сочи - Александра Жекова.

Тагове:

Алберт Попов