на живо

Алберт Попов: Мога и по-добре, уча се от Хиршер (ВИДЕО)

21-годишният скиор завърши на 16-о място в Мадона ди Кампилио

Алберт Попов: Мога и по-добре, уча се от Хиршер (ВИДЕО)

Алберт Попов се завърна в България след феноменалното си представяне на Световната купа по ски алпийски дисциплини в Мадона ди Кампилио. В събота 21-годишният скиор завърши на рекордното 16-о място в слалома и за втори път влезе в точките за Световната купа.

Освен това той регистрира най-доброто представяне за България от 32 години насам. През 1986-а Петър Попангелов завършва 14-и, отново в Мадона ди Кампилио.

"Представянето е страхотно за нация като нашата. Състезанието беше много трудно, с много силни карачи. Имаше много фенове, а емоцията беше страхотна. Радвам се, че успях да направя две стабилни спускания и да постигна това, за което бях отишъл, защото тези резултати ни зареждат и знаем защо го правим. Това е най-хубавото. Много съм щастлив от този наистина хубав резултат", каза Попов.

"Мисля, че съм в добра форма, най-важното е да си починем за Коледа, да заредим силите. Остават доста състезания, чувствам се добре. Mисля, че е възможно да постигна още добри резултати. Все още съм млад, гледам Хиршер, уча се от него и лека-полека вървим нагоре", добави той.