на живо

Алберт Попов: Показахме, че догодина предстои нещо по-голямо (ВИДЕО)

"Ние сме като семейство", каза треньорът Ивайло Борисов

Алберт Попов: Показахме, че догодина предстои нещо по-голямо (ВИДЕО)

С амбиция през следващия сезон да покаже повече и да подобри четвъртото място, с което завърши кампанията в Куршевел, се завърна у нас Алберт Попов.

Във френския курорт той постигна най-доброто си представяне в слалома и стартовете от Световната купа, като остана четвърти и само на 16 стотни от подиума. 

"Хубавото е, че започваме да сваляме стотните до подиума. На олимпийските игри бяха 36. Наистина разликата е минимална. Страшно доволен съм от постигнатото. Смея да твърдя, че това е най-добрият завършек на сезона - да покажем, че догодина предстои нещо по-голямо", каза Попов в предаването "Тази сутрин".

"Едно подхлъзване на ската, един грешен завой, може да ти коства много повече от тези 16 стотни. Трудно е с просто око да ги видиш. От тренировките имаш усещане, при което карайки надолу, усещайки скоростта, излизайки от завоя, стигаш до него", добави той.

Успехът на българина се дължи и на дългогодишната му работа с треньора Ивайло Борисов.

"Независимо колко сили имаме, нашата цел е да достигнем до подиума и до най-високото място на него. Кога ще стане, времето ще покаже. Той беше на 6 години, когато започнахме заедно. Освен връзката треньор-състезател, ние се семейство, като родител и дете. Всеки един състезател има спортна злоба. Упорит е в работата си, талантлив е безспорно. Имаме добра връзка помежду ни", разкри специалистът.

Снимка: Reuters

Попов е категоричен, че за да си сред най-добрите в ски алпийските дисциплини, трябва да тренираш 355 дни в годината. А много скоро му предстоят онези 10, в които може да си отдъхне за миг преди отново да се захване с тренировки. 

"Това, че сме от малка страна и ресурсите ни не са толкова мащабни, ни мотивира повече, за да постигнем това, което сме си поставили като цели", каза Попов.

Тагове:

Алберт Попов