на живо

Ще успее ли Алберто Морено да изкупи греха си към "Ливърпул"? (ВИДЕО)

Защитникът допусна фатална грешка във финала на Лига Европа през 2016 г. между мърсисайдци и "Севиля"

За един футболист предстоящият двубой между "Севиля" и "Ливърпул" в Шампионскатa лига ще има особен емоционален заряд. Алберто Морено премина в "Ливърпул" именно от "Севиля", а последният сблъсък между двата клуба почти разруши кариерата му. Левия защитник обаче намери сили да преодолее кризата и от началото на сезона и е сред най-постоянните играчи в състава на Юрген Клоп.

Морено пристигна на "Анфийлд" през лятото на 2014 година срещу 13 милиона евро.  През 2016 година обаче той се превърна в големия грешник при загубата от бившия му отбор във финала на Лига Европа. На стадиона в Базел защитникът допусна груба грешка при изравнителното попадение и бе съсипан от критики. 

След това Морено се превърна в дълбока резерва. От началото на този сезон обаче той не просто си върна позициите, а е сред най-незаменимите играчи на мърсисайдци. Този месец бе повикан в националния отбор на Испания за първи път от 4 години и гледа към световното първенство догодина.

Алберто Морено мина през футболния ад, за да излезе отново на голямата сцена. Тази вечер съдбата му предоставя втори шанс срещу бившия му тим Севиля. Дали ще се възползва - ще разберем съвсем скоро.