на живо

Александър Димитров: Може би бих поел мъжкия национален отбор (ВИДЕО)

"Той трябва да промени своя облик. Тук съм напълно съгласен с Дерменджиев"

Селекционерът на младежкия национален отбор на България по футбол (U21) Александър Димитров обяви на брифинг, че би поел мъжкия тим. Той даде пресконференция след равенството 1:1 с Полша, което остави "лъвчетата" с илюзорни шансове за участие на Евро 2021.

"Не съм спал много. Не съм го и гледал този мач. Нямам нервите за това. До края на седмицата ще го гледам. За мен това е един от най-силните ни мачове през тази кампания. Може би и най-силният мач на младежите за последните 4-5 години.", започна Димитров.

"Ние скандали и караници с Дерменджиев нямаме. Нямаме липса на комуникация... Може би бих поел мъжкия национален отбор, но много неща трябва да се променят. Не мисля, че в навечерието на мача с Уелс трябва да говорим за това. Аз, Дерменджиев и всеки треньор е временен. Мисля, че трябва по някакъв начин този отбор да промени своя облик. Тук съм напълно съгласен с Дерменджиев. Играчите не са виновни. Познавам ги, те имат характер, имат хъс, имат спортна злоба, имат и качества."

"Ще се съгласите ли, че не ни стигна късмет, за да се класираме? И най-добрите допускат грешки. Ние допуснахме 1-2 в защита. Създадохме много положения. Късметът ни липсваше. Винаги съм казвал за позитивната среда и положителната енергия. Когато някой тръгне нагоре в България, много отрицателна енергия се изсипва. Ако ние бутаме, това, което върви и се развива и го подкрепяме, мисля, че може да имаме успехи във всяко едно естество. Прекалено сме негативни един към друг. Всички усещаме, когато има нещо негативно върху нас. Пишат се коментари, играчите ги четат. Аз не ги чета, но играчите са млади и се влияят."

"Горд съм, казах го и на играчите след мача. Не само аз, Ивайло Йорданов се поклони пред тях. Колкото за класиране, трябва да бием Естония. Смятам, че всички тези играчи, които бяха вчера, заслужават този двубой. Латвийците трудно получават голове. Нищо чудно да се поздравим с второто място. Каквото ни е взел в Полша, може да ни го даде на 17 ноември.", завърши селекционерът на младежите.

Тагове: