на живо

Александър Попов: Морално е да се плащат дългове

На "Българска армия" продължава ремонтът, финансиран от Гриша Ганчев

bTV

Треньорът на волейболния ЦСКА Александър Попов е категоричен, че „оздравяването" и плащането на задължения е правилният и морален път пред футболния клуб на "червените".

Той признава, че е единствения човек в българския спорт, който е оздравил своя тим и, вместо да заличи дружеството си, плаща милиони дългове към държавата и прави силни компромиси.

„Не, че не можем да станем шампиони. Парите, който изкарваме ние ги даваме за старите си задължения и старите си грешки, вместо на играчи, който да станат шампиони", каза Попов пред камерата на bTV.

Снимка: bTV

В същото време, на стадион „Българска армия" продължава ремонтът, финансиран от Гриша Ганчев - акционер в преименуваното на ЦСКА дружество Чавдар (Етрополе), което изкупи Литекс.

С тонове пясък терена на стадион "Българска армия" се ремонтира изцяло за първи от 50 години насам, но въпреки това все още е не е ясно кое дружество на „червените" ще играе мачовете си на него.

Независимо от средствата вложени от Ганчев, синдик Дора Милева е категорична, че неговото дружество няма права върху съоръжението, където може да играе само автентичния ЦСКА.