на живо

Александър Томов: Завеждам дело срещу ЦСКА (ВИДЕО)

Бившият шеф на клуба обеща да разкрие кои са виновни за фалита му

bTV

"Задкулисието, което фалира Кремиковци, фалира и ЦСКА. Всичко се знае, но виновните скоро ще бъдат наказани. След изборите ще заведа дело срещу четирима души"

Това заяви бившият собственик на ПФК ЦСКА АД Александър Томов в президентски дебат срещу Жорж Ганчев в предаването Тази сутрин по bTV.

Снимка: bTV
Томов обеща да задейства процедурата след президентските избори на 6 ноември. Това е така, защото той не иска действията му да бъдат тълкувани като част от кампанията му.

Видео:
През 2011 г. Александър Томов беше осъден от Софийски градски съд на 9 години затвор по обвинение за длъжностно присвояване на металургичния комбинат "Кремиковци" АД в размер на 29 млн. лв. През 2016 г. Върховният касационен съд го оправда.
От декември 2006 до март 2009 г. беше председател на Надзорния съвет на ПФК ЦСКА АД. В периода юни 2013 – февруари 2015 г. Томов беше мажоритарен собственик на ПФК ЦСКА АД. Любопитен факт е, че именно по това време "армейците" победиха цели шест поредни пъти вечния си съперник "Левски".

62-годишният кандидат-президент понастоящем е издигнат от партия Българска социалдемокрация - Евролевица и се кандидатира заедно с Радослав Радославов.