на живо

Александър Томов: Аз съм безкрайно точен човек (ВИДЕО)

Определи обвиненията към него за източване на клуба за абсурдни

bTV

Бившият собственик на ЦСКА Александър Томов говори пред bTV за обвиненията на Юлиян Инджов и Милко Георгиев, че е източвал клуба и ги определи за абсурдни.

"Тези земи са оценени от НАП на 760 хиляди. При сключването на договора те са били достатъчни и те са били дадени като обезпечение към НАП и е трябвало да бъдат върнати след 1 август на базата на очакваните летни трансфери. Така че и това също не отговаря на истината. Абсолютно нормална операция, с която се покриват исканията от НАП. Защо оценителят оцени двата последни обекта по-ниско, това вече е друг въпрос, за който няма смисъл да говорим. Така или иначе се потвърди общата тенденция: инвеститорите „Лира Инвестмънт”, респективно господин Младенов, са давали и никога не са вземали нищо. Всичко друго е било нормални, понякога сложни финансови операции, но абсолютно нормални за периода. Това е! Всичко останало са брътвежи и целят едно – да се прикрие истината, която никой не знае в крайна сметка защо беше необходимо да ен се плати лиценза и клубът да бъде пратен във „В” група. Никой не може да разбере защо се е случило това! Аз лично не намирам обяснение, тъй като е ощетен бюджета, акционерите, клуба, феновете, но и дори самите тези хора. Ако те са се компенсирали някъде на друго място, може би... Само знам едно – действието е неразумно финансово, абсурдно от гледна точка на правото и на последствията и няма логично обяснение това действие”, обясни Томов.

Той не пропусна да коментира и кои мерки за оздравяване на ЦСКА ще са най-удачни в създалата се ситуация: „Според мен, господин Младенов, който представлява около 20% от кредитите, направи най-разумното предложение: да се обединят кредиторите и да се приеме един перспективен оздравителен план, за да бъдат защитени интересите и на ПФК ЦСКА като цяло и на държавата, в лицето на НАП. Мисля, че под ръководството на един разумен, точен синдик и с помощта на кредиторите, може да се стигне и до много сериозни акционери.”

Какво каза Томов за дълговете на "червените", разговорите с феновете и влагал ли е лични пари в клуба, може да видите във видеото: