на живо

Александър Томов бил принуден да напусне ЦСКА (ВИДЕО)

Вижте какво още каза бившият главен акционер на "червения" клуб

Бившият главен акционер на ПФК ЦСКА Александър Томов заяви пред журналисти, че е бил принуден да напусне клуба, включително с публични заплахи. Той коментира въпроса след днешното заседание на процеса срещу него пред Върховния касационен съд /ВКС/.
Томов, който е и бивш главен изпълнителен директор на "Кремиковци" АД, е подсъдим за длъжностно присвояване в особено големи размери. Прокуратурата протестира пред ВКС оправдателната присъда на Софийския апелативен съд.

Томов коментира, че за фалита на ЦСКА трябва да има съд и скоро в Европа ще се водят дела по казуса. По думите му историята има политическа задна основа, като главното, което е трябвало да се направи е той да не бъде в клуба, особено ако ЦСКА стане шампион. Томов коментира, че интерес от фалита на клуба са имали хора, свързани с политиката. Той посочи, че ЦСКА е бил основният кандидат за шампион, а титлата означава приход от няколко милиона. Фалирането на клуба е довело до ползи на конкурентите за титлата, смята Томов.

Той заяви, че разполага с доказателства за политическа диригентска палка на процеса срещу него и щял да ги разкрие след като делото приключи. По думите му сред замесените са президентът /2002 г. - 2012 г./ Георги Първанов и хора в кабинета на бившия премиер Сергей Станишев. Главната цел, според Томов, е била изгонването на трима милиардери инвеститори от страната. Томов заяви, че моделът "кой" не е създаден сега, а е бил направен по времето на бившия премиер Симеон Сакскобургготски.