на живо

Александър Везенков: Добре съм в "Олимпиакос", но от дете мечтая за НБА (ВИДЕО)

Единственият български баскетболист в Евролигата бе специален гост в "Шоуто на Николаос Цитиридис"

Александър Везенков: Добре съм в "Олимпиакос", но от дете мечтая за НБА (ВИДЕО)

Александър Везенков изпрати най-добрия си сезон в Евролигата. Баскетболният ни национал на два пъти бе избиран за номер 1 в турнира и почти всеки мач впечатляваше с изявите си за "Олимпиакос".

И през следващия сезон тежкото крило ще продължи да защитава цветовете на гръцкия гранд. Преди четири години той бе изтеглен от "Бруклин Нетс" в Драфта на НБА, а в момента правата му са притежание на "Кливланд Кавалиърс".

Снимка: euroleague.net

Във всеки един момент "кавалерите" могат да го повикат и той да изпълни мечтата си - да играе в Лигата на извънземните.

"На два пъти оттеглих името си от Драфта, което може да беше и грешка, или пък да е за добро. Избраха ме от "Бруклин Нетс", а в момента правата ми са в "Кливланд Кавалиърс". Този отбор може до определена възраст да ме покани, тъй като съм негова собственост. Правата ми могат отново да бъдат преотстъпени.", уточни Везенков в "Шоуто на Николаос Цитиридис".

"Фокусиран съм в "Олимпиакос", но от малък мечтата ми е да играя в НБА. Не бързам, имам време. В момента се чувствам добре там, където съм.", добави националът.

Той сподели, че на 12-годишна възраст е бил пред отказване от баскетбола, тъй като искал да се занимава с волейбол, но се разубедил след само едно обаждане от баща му.

Снимка: Facebook

"Много съм доволен в "Олимпиакос", съотборниците ми са легенди. Чувствам се много добре в Атина. В Гърция баскетболът е религия."

България се класира за европейско първенство по баскетбол за първи път от десетилетие. През септември 2022 г. "лъвовете" ще мерят сили с Испания, Грузия, Русия, Турция и Белгия.

"Много е трудно, не трябва да летим в облаците. Много трудно можем да победим отбори като Испания, Русия, Грузия, но ако всички са здрави, мисля, че можем да направим нещо добро.", категоричен е Везенков.

Снимка: Lap.bg

А защо 206-сантиметровото крило избира да защитава цветовете на България, въпреки че има шанс да играе за Гърция и Кипър, вижте във видеото.