на живо

Александра Жекова остана на крачка от подиума в Германия

Най-добрата ни сноубордистка падна във финала и финишира на 4-о място

Lap.bg

Александра Жекова остана на крачка от първи подиум за сезона в Световната купа. Сани падна в големия финал на сноубордкроса във Фелдберг и по този начин завърши надпреварата на 4-о място.

Софиянката постигна 10-о време в квалификациите. Тя кара страхотно на четвъртфиналите и полуфиналите, като спечели безкомпромисно и двете си елиминационни серии.

Жекова стартира отлично и във финала, но допусна грешка и падна, което й коства място на почетната стълбичка в Германия. Българката подаде контестация заради съмнение, че пътят й е бил пресечен от канадката Мариета Одине, но след преглеждане на видеозаписа съдиите не уважиха молбата й.

Стартът бе спечелен от италианката Микаела Мойоли. Втора остана лидерката в генералното класиране Бел Брокхоф от Австралия, а трета е Одине. 

Това е най-доброто класиране на Жекова през този сезон. Преди седмица тя спечели малкия финал в Банско, а утре ще участва и във втория старт във Фелдберг.

Със спечелените 500 точки Жекова се изкачи с една позиция в генералното класиране за Световната купа и вече е на 7-о място.