на живо

Алексиев и Учиков грабнаха бронза на Световното клубно първенство

fivb.com

Истинско волейблно шоу беляза мача за третото място на Световното клубно първенство по волейбол в Бразилия. Бронзовите медали спечели аржентинският тим Сан Хуан с двама българи в състава си – Николай Учиков и Тодор Алексиев. Те победиха отбора на друг български национал Николай Николов – Пайкан от Техеран с 3:2 (21:25, 22:25, 25:20, 25:23, 16:14).

Пред 1500 зрители в залата в град Бетим, Бразилия, тримата българи излязоха на игрището като титуляри за своите отбори. Азиатския шампион започна по-уверено срещата и спечели първата част с 25:21. Вторият гейм също отиде на сметката на иранците.

Сан Хуан, воден от тандема Учиков-Алексиев, спечели убедително третата част с 25:20.

Четвъртия гейм бе доста успорван, като през по-голямата част Пайкан бе водач в резултата. Южноамериканските шампиони обаче успяха да измъкнат частта и достигнаха до тайбрек.

В него резултатът се движеше точка за точка. В крайна сметка играчите на Сан Хуан показаха по-здрави нерви в заключителните отигравания, затвориха частта при 16:14 и се поздравиха с бронзовите медали от Световното клубно първенството за втора поредна година.

Учиков и Алексиев се отличиха с по 22 точки за своя тим, докато Николов успя да реализира 11 за иранския шампион. Най-резултатен за Пайкан бе Амир Гафур с 24 точки.