на живо

Алексис Санчес вкара "най-отборния" гол в Англия за сезона

22 паса бяха нужни на нападателя на "Арсенал" да отбележи срещу "Съндърланд"

Футболистът на "Арсенал" Алексис Санчес може да се гордее със своето попадение във вратата на "Съндърланд". Всъщност с първия си гол в мача от 10-ия кръг на "Висшата лига", чилиецът просто материализира усилията на целия тим.

В атаката, провела се в 19-та минута на срещата, топката беше подадена цели... 22 пъти! Това прави гола на Санчес "най-отборното" попадение за настоящия сезон в Англия. Данните са на британския вестник "Сън".

На второ място в тази престижна класация, отчитаща отборната игра, се нарежда попадението на Ромелу Локаку от "Евертън" пак срещу "Съндърланд" (21 паса). Трети е Филипе Котиньо от "Ливърпул", който отбеляза срещу "Арсенал", след като топката смени притежателя си 19 пъти.

Следват головете на Хуан Мата ("Манчестър Юнайтед") срещу "Лестър" след 18 подавания и Джуниър Станислас от "Борнемут" срещу "Хъл Сити" със 17 паса.

Въпреки че Санчес може да се гордее със своето попадение, той е доста далече от рекордьора. На 24 август 2014 г. Насер Шадри, който тогава носи екипа на "Тотнъм", праща топката във вратата на "Куинс Парк Рейнджърс" след впечатляващите 48 паса!

Колко точни подавания пък ще си раздадат футболистите на "Арсенал" срещу българския шампион "Лудогорец" в мача от груповата фаза на Шампионската лига, гледайте утре 1 ноември от 21:00 ч. по bTV Action.