на живо

Али Соу вече е собственост на "Ростов"?

Новината съобщи агентът на нападателя

Lap.bg

Нападателят Али Соу вече е собственост на руския "Ростов", а не на ЦСКА. Това заяви неговият агент Луиджи Сорентино пред сайта Sport24.ru.

Гамбиецът играе за "Ростов" от средата на февруари 2021 г., когато премина под наем в ЦСКА. Преди това на стадион "Българска армия" той игра в 101 мача, в които вкара 46 гола.

Снимка: Lap.bg

В "Ростов" Соу има 11 мача и 3 попадения на своята сметка.

Новината е добра за ЦСКА, тъй като предполагаемата сума за осъществяването на пълен трансфер е 3 млн. евро. При преотстъпването "червените" получиха 500 000 евро.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ali Sowe (@boysowe)

28-годишният Соу бързо се превърна в една от основните фигури на стадион "Българска армия" след идването си от италианския "Киево" през месец септември на 2018-та година. За два сезона и половина с червената фланелка таранът записа 101 официални мача във всички турнири, в които отбеляза 46 гола. Пет от тях бяха с особена тежест при пробива на тима в Лига Европа миналата есен. Соу бе във вихъра си срещу "Рома", наказвайки два пъти римските „вълци“ за престижната победа с 3:1 през декември. Логично той бе обявен за „Най-добрият чужденец“ в родното първенство за 2020 г.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ali Sowe (@boysowe)