на живо

Али Соу: Бих останал в ЦСКА, за да помогна в борбата за титлата

Голмайсторът на "червените" е много доволен от пристигането на Бруно Акрапович

Али Соу: Бих останал в ЦСКА, за да помогна в борбата за титлата

Голмайсторът на ЦСКА Али Соу твърди, че не мисли за трансфер и иска да остане в тима, за да помогне в битката за първото място в шампионата.

В началото на октомври няколко минути лишиха нападателя от Гамбия от трансфер в първодивизионния френски "Дижон". Забавяне с документацията и изпускане на срока за завършване на договора направи така, че той да остане на "Българска армия" поне до зимата.

Снимка: Lap.bg

Последва "сух" период за Соу без голове, но с идването на Бруно Акрапович играта му се подобри. Той дори вкара две попадения при победата с 3:1 над "Рома" в София миналата седмица.

"Бруно Акрапович е супертреньор. Откакто той дойде, смятам, че отборът се справя много добре. Ние вярваме в него. Знаехме, че е добър треньор. Аз лично вярвам в него. Мисля, че прави добре нещата за отбора. Резултатите и играта ни го показват", заяви Соу при получаването на наградата за играч на месеца.

Снимка: Lap.bg

"С него имаме шанс да спечелим шампионската титла. Всичко трябва да става стъпка по стъпка. Аз бих останал в ЦСКА, за да помогна отборът да спечели шампионската титла", каза нападателят, който има 6 гола от началото на сезона.

Вниманието му е насочено към дербито с "Левски" в петък (18 декември), което ще е последният мач на ЦСКА за календарната година.

"Определено не мисля, че ще е последният ми мач (б. ред. за ЦСКА). Смятам, че е важен двубой за мен. След това ще видя какво ще е бъдещето ми. Щастлив съм тук, не мога да кажа, че искам да напусна. Това в момента не е мое решение. Трябва да се съсредоточа върху мача и след това ще видим какво ще е бъдещето ми."

Снимка: Lap.bg

Соу посочи, че състоянието на "Левски" не е от значение за него и съотборниците му. "Сините" продължават с колебливата си игра и след пристигането на Славиша Стоянович.

"Мотивацията е много, много висока, защото е дерби. Мачът е много важен за отбора, за клуба, за привържениците, за всички. Ние трябва да продължим да печелим мачовете си. Важно е ние да гледаме нашата игра и да подходим с уважение.", добави Соу.

ЦСКА ще приеме "Левски" в петък от 18 ч., а заради противоепидемичните мерки мачът на стадион "Васил Левски" ще е без публика. Срещата трябваше да се проведе през ноември, но бе отложена заради бум на заразени с коронавирус в състава на "Левски".