на живо

"Ало, Луис е!": Подигра ли се Суарес на бившия си мениджър?

Уругваецът с многозначителен жест при гола си във вратата на "Барселона"

Reuters

Луис Суарес имаше основна роля при победата на своя "Атлетико" Мадрид над "Барселона" с 2:0. Уругваецът вкара второто попадение във вратата на бившия си тим, а след това "се обади по телефона", с което предизвика милиони реакции. 

По-досетливите веднага направиха връзката между жеста на футболиста и начина, по който си тръгна от "Камп Ноу". През лятото на 2020 г., когато треньор на каталунците стана Роналд Куман, чрез телефонен разговор той съобщи на Суарес, че няма да разчита повече на него и е свободен да си търси нов клуб. Тогава уругваецът се завърна в "Атлетико".

Снимка: Reuters

По време на дербито от Примера дивисион Куман беше на трибуните, тъй като изтърпяваше наказание. Суарес обаче "му се обади". Поне така разтълкуваха жеста му испанските журналисти. 

Суарес отрече да се е заяждал с нидерландеца. 

"Не, жестът ми не беше насочен към Куман. Исках да покажа на хората, които имат телефона ми, че още ползвам същия номер. А и бях обещал на децата ми да отпразнувам евентуален гол по този начин", обясни футболистът.

Снимка: Reuters

Въпреки загубата Куман остава начело на "Барселона". Смяташе се, че именно мачът с "Атлетико" ще реши съдбата му, но от ръководството на каталунците отрекоха да обмислят промяна на скамейката. В момента "Барса" заема девета позиция в класирането на Примера дивисион, а в груповата фаза на Шампионската лига има две загуби - от "Байерн" Мюнхен и "Бенфика" с по 0:3.