на живо

Алжир мина през Танзания за едно полувреме, съхрани част от звездите си

Успех с 3:0 за "пустинните лисици" в Купата на африканските нации

Getty Images

Отбoрът на Алжир завърши първи в група 3 от провеждащия се в Египет турнир за Купата на африканските нации. "Пустинните лисици" победиха с класическото 3:0 аутсайдера Танзания.

Селекционерът Джамел Белмади даде почивка на повечето си титуляри, а голямата звезда на Алжир - Рияд Марез, влезе в игра четвърт час преди края. Въпреки това "пустинните лисици" не оставиха съмнение в по-високата си класа.

Снимка: Getty Images

На стадион "Ал Салам" в Кайро те решиха всичко в последните 12 минути на първата част.

Резултата откри Ислам Слимани в 34', когато се възползва от подаване от крилото на италианския "Наполи" Адам Унас. Същият този Унас удвои в 39', а в добавеното време отбеляза и втория си гол в мача за 3:0. С асистенции и за двете попадения се отчете Слимани.

Алжир намали темпото след почивката и резултатът остана непроменен.

След класическия успех "пустинните лисици" са на върха в група 3 с актив от 9 точки, следвани от Сенегал с 6. Кения е на трето място с 3, а на дъното остана Танзания без спечелена точка.

Кенийците все още имат шанс за участие на осминафинал. Те ще продължат напред, ако утре Бенин и Ангола не спечелят точки в третите си двубои. Националният тим на Кения има 5 участия във финали на турнира, но никога не е прескачал груповата фаза.