на живо

Амбициран "Ювентус" гони втори успех срещу "Порто" (ВИДЕО)

"Ювентус" - "Порто" пряко по RING от 21:00 ч.

Getty Images

"Ювентус" излиза срещу "Порто" с амбиции за решителна втора крачка по пътя към 1/4- финалите на Шампионската лига. Двубоят започва в 21:45 ч. и ще бъде излъчен пряко по RING. Коментарното ни студио започва 45 минути по-рано.

След аванса си от два чисти гола от първия мач в Португалия, "Ювентус" диша по-спокойно преди реванша. Масимилиано Алегри обаче е нащрек и няма намерение да допусне отпускане в редиците.

Последният път когато тези два тима се срещнаха в Торино бе през 2001 г. в груповата фаза на турнира и тогава "Юве" спечели с 3:1.

Впечатляващата серия на шампиона на Италия у дома не се простира само в Серия А. В Европа, Старата госпожа няма загуба като домакин от 15 мача. 

Снимка: Getty Images

Наставникът на "Порто" Еспириту Санто вярва, че авансът от 2:0 на "бианконерите" е труден за заличаване, но не е мисия невъзможна.

Италианският гранд се е прицелил в десетия си 1/4-финал в Шампионската лига, докато "Порто" се надява за седми път да стигне до топ 8 на турнира. И двата отбора са печелили трофея по два пъти, като за последно "Ювентус" триумфира през 1996 г., а "драконите" през 2003 г.

Джорджо Киелини и Марио Манджукич са възстановени и намериха място в състава на Масимилиано Алегри. Единственият сигурен отсъстващ е Стефано Стураро.

"Порто" няма да може да разчита на изгонения в първия мач Алекс Телес. Всички останали играчи са на разположение на Нуно Еспирито Санто.