на живо

Американец се съгласи да се бие с Тервел. Други 20 отказаха

Мачът на Пулев ще се състои на 8 юни в Чикаго

Ладислав Цветков

Тервел Пулев всява страх в опонентите си, а това води до многократни откази на боксьори да се качат срещу него на ринга. Той обаче вече има съперник за предстоящия си мач на 8 юни в Чикаго.

Срещу българина на ринга ще застане 33-годишният американец Армандо Анкона. Той е малко по-опитен от Тервел. Има 8 победи на професионалния ринг (5 с нокаут), 7 загуби (3 с нокаут) и 2 равенства. 

Анкона е в лоша серия в последните си срещи. Той не е печелил от 2015 г.

Първоначално бе обявено, че Тервел ще се боксира срещу Марио Агилар, но организаторите на мача смениха противника. За тях обаче е било доста трудно да намерят нов боксьор, който да излезе срещу непобедения във всичките си 10 мача при професионалистите Пулев.

"Неговият противник ще е Армандо Анкона, но това е много интригуващ въпрос, защото ние може би се срещнахме с 20 души и те се страхуваха да се боксират с Тервел. Неговата репутация расте в Съединените щати и той ще бъде голяма супер-звезда. За това всички се страхуват да се боксират с него. Ние най-накрая намерихме боксьор, който е готов да стъпи на ринга и да се изправи срещу него.", разказа за bTV един от организаторите на двубоя Боби Хитц.

Той разкри, че интерес към залите в САЩ проявява и брата на Тервел - Кубрат. Причината е предстоящата среща с Дилиън Уайт, който ще определи претендента за световните титли в тежка категория на Антъни Джошуа. Българинът излезе победител в търга за организиране на дългоочаквания мач и има право да посочи мястото, на което да се състои срещата. 

Непосредствено след успеха на административния фронт Кубрат заяви, че най-вероятно срещата с Уайт ще бъде на българска земя.