на живо

Скромният "Амиен" задълбочи кризата в "Олимпик" Марсилия

Играчите на Вилаш-Боаш вече четири поредни мача не познават вкуса на победата

Twitter

Отборът на "Амиен" записа престижна победа с 3:1 у дома над "Олимпик" Марсилия в първия мач от 9-ия кръг на Лига 1. 

Така "козирозите" се изкачиха до 11-о място в класирането с 11 точки, докато грандът от Марсилия е само с две повече на 6-ата позиция.

Играчите на Андре Вилаш-Боаш не успяха да спечелят трите точки в четвърти пореден мач. За скромния "Амиен" това е трета победа от началото на кампанията след успехите над "Мец" и "Лил".

Домакините откриха резултата в 11-ата минута, когато Хайтам Алесами се възползва от разбъркване в редиците на гостите и с удар в долния ляв ъгъл направи 1:0. 12 минути по-късно равенството бе възстановено. Дарио Бенедето намери топката с невероятна сила и с плътния си удар направи 1:1.

В 39-ата минута Дуе Чалета-Цар извърши нарушение в наказателното поле и "козирозите" получиха правото да изпълнят дузпа, която бе реализирана от Серу Гираси за 2:1.

В 48-ата минута Гираси бе близо до нов гол, но този път топката срещна гредата. 

Тимът на Вилаш-Боаш опита да отвърне на удара, но усилията на Бенедето и Радонич не се увенчаха с успех.

В добавеното време Мендоса оформи крайното 3:1.

Още четири мача от 9-ия кръг на Лига 1 ще бъдат излъчени по RING и на Voyo.bg през уикенда. В събота от 18:30 ч. шампионът ПСЖ е домакин на "Анже", а от 21:00 ч. "Монпелие" приема "Монако".

В неделя от 16:00 ч. е срещата между отборите на "Лил" и "Ним", а "Сент Етиен" се изправя срещу "Олимпик" Лион от 22:00 ч.