на живо

Анчелоти иска да се завърне в Англия

Уволненият треньор на "Байерн" Мюнхен потърсил контакти с "Уест Хем"

Карло Анчелоти, който беше освободен от поста треньор на "Байерн" Мюнхен, има амбиции да се завърне във Висшата лига на Англия. Според изданието "Телеграф", италианецът е влязъл в контакт с ръководството на "Уест Хем".

Анчелоти беше отстранен от поста си след загубата на баварците от "Пари Сен Жермен" във втория кръг на груповата фаза в Шампионска лига. Преди това пък тима загуби с 0:2 от "Хофенхайм" в среща от местното първенство.

Италианецът вече веднъж застава начело на английски тим. В периода 2009 - 2011 г. той беше мениджър на "Челси", като със "сините от Лондон" спечели една титла на Англия.

"Уест Хем" пък изглежда като най-приемлив вариант за Анчелоти. "Чуковете" не стартираха добре през настоящата кампания и са 18-ти в класирането с победа, равенство и 4 загуби. Мениджърът Славен Билич пък е спряган за скорошно уволнение.

Италианският "Милан" също е спряган за един от вариантите пред трикратният победител в Шампионска лига. Именно под негово ръководство "росонерите" спечелиха на два пъти трофея от най-силния европейски клубен турнир - през 2003 и 2007 г.