на живо

Анди Мъри няма да участва в Australian Open

Бившият №1 в тениса даде положителна проба за COVID-19 преди седмица

Анди Мъри няма да участва в първия силен турнир от тенис сезона - Australian Open. Това обяви самият той. Британецът даде положителна проба за коронавирус на 14 януари и не получи разрешение от организаторите да пътува за Мелбърн.

Екипът на бившия №1 в света се надяваше австралийската федерация по тенис да промени решението си, но ръководителите ѝ останаха непреклонни.

"С огромна мъка трябва да съобщя, че няма да пътувам до Австралия за предстоящия Australian Open. Поддържахме постоянен контакт с органзизаторите в стремежа си да намерим начин да бъда поставен под карантина в Мелбърн, но за съжаление не се получи", заяви Мъри.

"Искам да благодаря на целия персонал на Australian Open за положените усилия. Много съм тъжен заради това, че няма да мога да играя в Австралия. Обожавам както страната, така и турнира", коментира трикратният шампион от Големия шлем.

Australian Open е вторият турнир, който Мъри пропуска от началото на 2021 г. Той трябваше да участва в ATP 250 в Делрей Бийч, но се отказа заради затягането на противоепидемичните мерки за пътуващи от Великобритания към САЩ.