на живо

Андрей Гълъбинов: Винаги съм радостен, щом ще играя за България

Важно е играта на отбора да се подобрява, допълни таранът на "Дженоа"

Lap.bg

Нападателят на "Дженоа" и българския нациоанлен отбор Андрей Гълъбинов коментира предстоящата контрола със Саудитска арабия в Лисабон на 13 ноември.

"Винаги съм радостен, щом ще играя за България. Макар и контролна среща, срещу Саудитска Арабия ще се получи един сериозен мач и ние сме много концентрирани. Но всеки мач е важен за тима, а играта в момента и нейното подобряване е по-важно", заяви нападателят на италианския Дженоа Андрей Гълъбинов.

Той добави, че откакто Петър Хубчев е национален треньор, той е пропуснал само един лагер, докато не е бил част от отбора при предишния селекционер Ивайло Петев.

Попитан дали в отбора си говорят за сериозността на контролните мачове и предотвратяването на резултати като поражението в Япония с 1:7, Гълъбинов заяви, че такива резултати не са приятни.

"Тове е лошо както за имиджа на страната, така и за имиджа на самите футболисти. Слаби отбори няма, а резултатите обичайно са плод на труда на играчите... Смятам, че националният отбор сега направи една добра кампания, особено като домакини. Имаме само една загуба и то от Франция. Има израстване и то голямо. Аз лично не можах да играя много. От доста време България не се е класирала, но можем да сме оптимисти за бъдещето", заяви Гълъбинов.

Тагове: