на живо

Андрес Иниеста ще играе във "Висел Кобе" до 39-годишна възраст

Легендарният полузащитник на "Барселона" подписа за още 2 години

Twitter

Бившият капитан на "Барселона" Андрес Иниеста удължи договора си с японския "Висел Кобе". Легендарният полузащитник, който днес празнува 37-ия си рожден ден, подписа за още две години и обяви, че иска да помогне на клуба си да стане най-добрият отбор в Азия.

Иниеста е световен шампион от 2010-а година с Испания и двукратен европейски първенец. Той пристигна в "Кобе" през 2018-а и изведе тима до първи трофей - Купата на императора. Този успех класира "Висел Кобе" за азиатската Шампионска лига за първи път в 55-годишната история на клуба.

"Все още продължавам да приемам това предизвикателство със същата страст и стремеж, с който пристигнах преди три години", каза Иниеста на пресконференция, на която бе обявено и удължаването на договора му.

Снимка: Getty Images

"Силно вярвам, че философията на Иниеста и отношението му към играта ще се превърне в пример не само за младите спортисти, но и ще запали японците още повече по футбола", коментира Хироши Микитани, изпълнителен директор на компания "Ракутен", която притежава клуба.

Андрес Иниеста е легенда на "Барселона". Тръгва от академията "Ла Масия" и впоследствие записва 442 мача за каталунците, в които отбелязва 35 гола. Печели девет титли на Испания и четири пъти Шампионската лига.