на живо

Андриан Краев: Имах и други оферти, но не се замислих преди да подпиша с "Левски"

"Надявам се миналият сезон да не се повтаря", заяви футболистът

Lap.bg

Андриан Краев е отказал оферти от други клубове, за да продължи да бъде футболист на "Левски". Това сподели той пред клубната телевизия. 

Вчера (15 юли) той подписа нов договор със "сините". През миналия сезон Краев, който е брат на национала Божидар Краев, изигра 13 мача, но и лекува тежка контузия.

"Чувството да подпиша нов договор с "Левски" e хубаво. Чаках го малко по-дълго време този момент, но си заслужаваше. Все пак моето желание бе да остана тук и да играя за този клуб. Това е моето най-голямо желание, от малък "Левски" ми е любим клуб и искам да играя тук. Имах и други оферти, но изобщо не съм се замислял. Бях готов да чакам до последно "Левски", заяви футболистът.

"Левски" е в тежка финансова криза от началото на 2020 г., когато подкрепата си за "сините" оттегли основният спонсор - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков. Оттогава отборът се издържа предимно с дарения от фенове. Заради забавените заплати голяма част от футболистите разтрогнаха договорите си с клуба.

Мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков преговаряше с 31-годишния британец Джоузеф Диксън, който изрази готовност да инвестира 250 млн. долара в "сините", а във фокуса на проекта му беше изграждане на нов стадион с модерен търговски център. Преди дни от "Левски" заявиха, че спират преговори с 31-годишния бизнесмен.

Снимка: Lap.bg

На този фон "сините" завършиха на 9-то място в първенството през сезон 2020/2021.

"Искаме да изградим едно добро ядро в "Левски", един добър колектив. Сега сме 95% само български момчета. Надявам се да се представим много по-добре от миналата година и тя да не се повтаря. Колективът се усеща доста по-добре от миналата година, но това идва от факта, че тогава играхме доста мачове - имахме възможност да се опознаем. Благодаря на феновете. Всеки ден ми изпращат съобщения, апелираха ме да остана и им благодаря", каза Краев.