на живо

Ангел Петричев за обстановката в Турция : Настана хаос, но анархия не е имало

Изпълнителният директор на разградчани преживя кризисната ситуация в южната ни съседка

bTV

Изпълнителният директор на "Лудогорец" - Ангел Петричев, преживя кризисната ситуация в Турция, тъй като се на намираше на летището в Истанбул, по време на военните действия. Той пътуваше от Нион, където представи "орлите" в жребия за третия квалификационен кръг от Шампионската лига.

Петричев се завърна на родна земя с полет от Лондон до Варна. Преди заминаването му за Черна гора, където "Лудогорец" ще изиграе мача реванш от Шампионска лига срещу "Младост Подгорица", той коментира преживяването и събитията, на които е станал свидетел.

“Половин час преди да излетя към Варна се случиха събитията в Турция.  В един момент изгаснаха мониторите за бординга, видяхме танкове по пистата, които се движеха с много висока скорост. Малко по-късно поддръжниците на Ердоган нахлуха на летището."

Обстановката беше напрегната, но анархия не е имало. Набързо бяха затворени магазините, служителите на летището се изпокриха. Настана хаос, но демонстрантите не бяха враждебни към чужденците и пътуващите. Всичко продължи около час/два и после поддръжниците на Ердоган се изнесоха от летището."

„Най-големият проблем беше, че бяхме в пълна неизвестност за събитията. Нямаше и кого да попитаме, защото всички се бяха изнесли. Имаше голяма паника сред чужденците, но не и сред българите. В момента, в който се чуеше някакъв гръм веднага лягаха на земята и се криеха под седалките."

След това се свързаха с нас от българското консулството в Истанбул и ни предложиха да отидем там. Аз успях да си осигуря билет за Лондон, а от там отпътувах за Варна. Не съм бил уплашен. Най-голямото ми претеснение беше, че ще пропусна контролата на "Лудогорец" в Черна гора”, разказа Петричев.

Отборът на "Лудогорец" ще се изправи срещу "Младост Подгорица" в мача реванш от втория квалификационен кръг на Шампионска лига утре, на градския стадион „Подгорица“. "Орлите" вече имат аванс от два гола, които отбелязоха в първата среща.