на живо

Англичани цамбурват в португалските фонтани (ВИДЕО)

Гостите от Острова се забавляваха преди загубата от Холандия

Reuters

Инвазията на английските фенове в Португалия придоби нови отражения. След като преди ден привържениците на "Трите лъва", пристигнали, за да подкрепят футболния тим във финалната четворка в Лигата на нациите, си спретнаха бой с полицията, те решиха да охладят страстите... буквално.

В социалните мрежи се появи клип, в който се вижда как английски фенове скачат в един от фонтаните в Гимараеш. Те са във видимо добро настроение, което предполага, че видеото е заснето преди поражението на техните любимци от Холандия с 1:3. 

 
 
 
View this post on Instagram

Ingales dps de beber 1 super boque #bilbiamtengarsada

A post shared by Bilbia Mt Engarsada (@bilbiamtengarsada) on

Докато местните бързат да се скрият от дъжда, гостите на града се забавляват подтиквани от техни приятели от съседното заведение. Естествено действията им са придружени с познати футболни скандирания. 

 
 
 
View this post on Instagram

É acim q us ingaleses tomaum banhu çabiam? #bilbiamtengarsada

A post shared by Bilbia Mt Engarsada (@bilbiamtengarsada) on

Според английските медии, около 18 000 английски фенове са в Португалия и подкрепят националния отбор. Не всички от тях имат билети за мачовете.

След като отборът на селекционера Гарет Саутгейт загуби от Холандия, той ще играе срещу Швейцария в мач за третото място в турнира. Срещата е на 9 юни.